Ett fiktivt skolprojekt där vi skulle konstruera, designa och förbättra en redan existerande produkt på marknaden. Jag landa i att förbättra Always bindor. Problemet jag ville lösa var plasten, styrseln och färgvalen som är idag. Material, konstruktion, färg och illustration. Fem veckors projekt, två dagar i veckan. 
Läs längre ner hur jag tänkt kring de olika valen. 
Jag ser flera problem med den nuvarande designen. Dels är majoriteten av förpackningarna på marknaden i plast. Dels så blir förpackningen utan styrsel så fort några bindor är tagna. Dels så ser jag en viss problematik i de återkommande blåa/lila färgvalen på bindor. Så kan vi ju inte låta det vara! Målet var att skapa en förpackning som känns mer nutid ur flera aspekter. 
Material valde jag utifrån att plast är dåligt för miljön om man inte sorterar rätt. Jag ville istället satsa på något hållbart, jag landade i papper. Ett koncept för att vara ännu mer hållbart skulle kunna vara att man behåller förpackningen men köper nya bindor och fyller på med. 
Konstruktionen fick utgå ifrån hur en binda ser ut idag. Utifrån det så letade jag mallar på internet och fann en som skulle kunna funka, sen fick jag justera dennes mått för att passa just detta ändamål. 
Färg kändes viktig att ändra för att belysa vad bindor faktiskt fyller för ändamål, mens. Skrämmande ord va. Ännu mer skrämmande färg. Jag ville att förpackningen och färgen skulle ge en rättvis bild om vad det faktiskt handlar om. Jag är trött på reklam för bindor där färgerna är blå/lila. Mens är rött. 
Illustrationen går i lite samma linje som färgerna. Mens är inte blommor, vågor och fluffiga moln. Det är blodbad och orakade ben. Sen förstår även jag att det kanske behöver dämpas något, så jag landade i ett hederligt mellanting. 
Back to Top