Ett fiktivt skolprojekt att skapa skivomslag. Vi skulle slumpa fram en låt genom Forgotify, en tjänst där låtar som aldrig spelats från Spotify landar. Illustration, färg och typsnitt. En veckas projekt, två dagars arbete. 
Läs längre ner hur jag tänkt kring de olika valen. 
Jag slumpade fram en låt från kören good women choir, från Nigeria. Det var väldigt svårt att hitta någon form av informationen om skivan, kören eller egentligen någonting överhuvudtaget. Därför utgick jag väldigt mycket utifrån den befintliga skivan. Jag ville behålla känslan men skapa något mer nutid. 
Illustrationen utgick från originalet, men eftersom det är en kör som sjunger låten så valde jag att duplicera kvinnan för att tydligare visa på körkänsla. Känslan från bilden behöll jag till illustrationen. 
Färg valdes också utifrån befintliga skivan. Jag vet inte ens vad låten handlar om, så det var svårt att välja färg utifrån ord. Däremot var känslan och tempot i låten glad så en poppig röd kändes fortsatt relevant. 
Typsnitt valde jag ett liknande det längst ner på skivomslaget. jag strök det högst upp, eftersom det kändes svårläst. Det ligger det en viss pondus i det kantiga typsnittet, vilket jag tycker kvinnan på bilden utstrålar. 
Back to Top