Ett fiktivt skolprojekt, uppgiften var att ta fram en kortlek som fyller något syfte. Det landade i en kortlek med Spotify som avsändare, där syftet var att hylla svenska artister genom tiderna. Skulle kunna släppas som lockbete för att bli prenumerant. Illustration och färg. En veckas projekt, tre dagars arbete. 
Läs längre ner hur jag tänkt kring de olika valen. 
Kortlekens storlek är gjort i bridgestorlek och valörerna är utbytta mot svenska kända artister. Lill-Babs, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund och Ted Gärdestad. Resterande färger och symboler är som i en vanlig kortlek.
Illustrationerna ville jag skulle kännas som i en vanlig kortlek. I vanliga kortlekar så är alltid korten vändbara eftersom det inte ska spela någon roll från vilket håll man sitter, därför blev stilen på detta sätt. 
Färg valde jag Spotifys färg för att avsändaren snabbt skulle uppfattas. Det ligger väldigt mycket igenkänning i deras gröna färg. Att jag även satte dit deras logotyp förstärker det förstås. Den gröna färgen återkommer även på färgerna hjärter och ruter. 
Back to Top